Lampan på Pilen Cykel AB

Pilens cyklar är något så annorlunda som en unik cykel för riktiga cykelälskare. Hos en Pilen talar glansen från rostfritt stål, läder, pulverlack och aluminium sitt eget stolta språk. Följaktligen täcker de inte över med dekaler och annat prål. Pilen är en vacker cykel med rena linjer och stram men smakfull design.

Pilens cyklar handlar om kärlek – till cyklandet, hantverket, materialet och människorna som använder cyklarna
Pilen är byggd för att gå komfortabelt och lätt både på asfalt och på grus. Den har lättrullande och urstarka 28-tumshjul med dubbelbottnad aluminiumfälg, vinkelstansade ekerhål och extra starka ekrar av rostfritt stål – av många ansedda som marknadens bästa. Hjulen ekrar, kontrollerar och balanserar de alldeles själva med hjälpa en fantastisk ekringsmaskin.

En bärkraftig pakethållare gör att den dessutom utan knot bär mycket packning och känns väldigt trygg med barnsadel. Du får en robust men samtidigt spänstig cykel tillverkad av bara de bästa delarna – präktigt mycket cykel för pengarna.

Magnus Tamelander har jobbat med Pilen kontinuerligt sedan 2004 och tagit fram i stort sett allt deras marknadsföringsmaterial i form av:

  • En omfattande webbsida med information, blogg, fotoalbum och filmer. Sidan är bygg i CMS-systemet Drupal och är multispråklig, för nu svenska och engelska, men danska är på gång.
  • En komplett dokumentation av tillverkningsprocessen i den lilla fabriken i Målilla både genom fotografering och filmning. Detta är helt unikt i branschen men väldigt typiskt för Pilen som ser sin produktionsmiljö som företagets ansikte utåt.
  • Magnus Tamelander sköter Pilens hela hemsida och filmar och fotograferar, skriver artiklar och gör sidans grafik.

Det vore nog en underskattning att säga att familjen Avander på Pilen är nöjda med arbetet. Ring Louise Avander på Pilen Cykel och be om referenser om ni inte tror mig.

Pilen Cykels webbsida | Telefon: 0495-202 54

Scroll to Top