Filmer från Krom Uppsala

Rockklubben Krom Uppsala drevs av Håkan Karlsson och Matte Järnil. Krom Uppsala startade 2007 på Teaterbaren i Uppsala och flyttade ganska snart till Uppsala Stadsteaters lokaler där Krom huserade i ett par år. Matte & Håkan gjorde ett enormt jobb med bandbokningar, PA-riggande, backstage, lokalutspökning, ölpimplande, reklam och sociala medier samt kvällens diskojockande. Lillebror Matts agerande ljud- och ljusmixare, riggare, roddare och alltiallo. Jag var mingelfotograf, ibland assisterad av fotoassistent Jenny, och jag filmade och fotograferade de band som spelade.

Många kända och mindre kända rockband och tribute-band spelade på Krom Uppsala mellan 2007 och 2011 och det var Krom snudd på varje månad utom på sommaren. Krom Uppsala drog fint folk från alla läger med gemensamt intresse för hård musik och kall bärs. Det var flera gånger maskerad med prisutdelning för mest lysande utstyrsel. Engagemanget var storslaget. Sett i backspegeln var det en sann kulturgärning som Håkan & Matte stod bakom. Vi är många som saknar Krom. Nedan filmer är ett historiskt filmarkiv från en era som nu ligger bakom oss. Det var mer rock ’n roll förr!

Krom Uppsala

33 Videoklipp
Beskrivning

Sabbath the Coverband på Krom Uppsala. Premiär på Teaterbaren, Uppsala stadsteater. Film: Magnus Tamelander & Jenny Forsell. www.kromuppsala.se

Rulla till toppen